Jousters verslaan hekkensluiter

SINT NICOLAASGA - In de Doniahal in Sint Nicolaasga vond op 16 december de thuiswedstrijd tegen Westergo uit Bolsward plaats. De opponent had nog geen punten gepakt, Joure daarentegen stond twee punten boven de tegenstander.

Het duel kon met recht een ‘vier punten wedstrijd’ genoemd worden, winst of verlies zou dag en nacht schelen. In een doelpuntrijk duel wist Joure altijd aan de goede kant van de score te blijven en uiteindelijk met de winst ervandoor te gaan.

Joure schoot scherp uit de startblokken, Marc Vrieseling en Esther Dijkstra waren zuiver en brachten snel een 3-1 op het scorebord. Westergo wist hierna even aan te haken, maar door eerdergenoemde spelers werd het gat op vier verschil gezet. Halverwege de eerste helft was er daardoor al een 9-5 voorsprong. Een repeterend verhaal is dat de Jousters tegen het eind van de eerste helft inzakken, en dit was helaas weer het geval. De productie van Joure stopte maar Westergo vond daarentegen wel de korf. Op slag van rust was de stand daardoor nog maar 11-9.

In de ploeg sloop angst dat na een sterk begin, er opnieuw geen punten zouden worden gehaald. Maar deze twijfel bleek onterecht. De Jousters begonnen de tweede helft goed en kwamen op 15-10. Door een tweetal wissels zorgde Joure ervoor dat het niveau niet wederom inzakte. Vlak voor het laatste fluitsignaal liepen de Jousters zelfs nog uit naar een 19-13 voorsprong. In de laatste tumultueuze minuten werd er nog vier keer gescoord en de wedstrijd eindigde hierdoor in een 20-15 overwinning voor Joure.

Met vier punten heeft Joure wat meer afstand van Westergo genomen. De Jousters staan zesde en het doel: handhaving, komt steeds meer in zicht. De volgende wedstrijd zal in het nieuwe jaar plaatsvinden, op zes januari in Buitenpost tegen de Flamingos’s.

Verslag: Martijn van Dijk