Turners CSC Joure in de prijzen op eerste wedstrijd

Joure - Zaterdag 16 december vonden de eerste wedstrijden plaats voor de heren turners van district Noord, in Hollandscheveld.

Zo ook voor een groep turners van CSC Joure. Wen Faber (instap 16) en Sverre van der Roest (instap 17) mochten het spits afbijten. Na een zwaai te weinig op rek, wist Wen het met een nette vloer- en sterke brugoefening goed te maken en eindige nét naast het podium op de 4e plek. Sverre had een iets mindere start op brug, maar op sprong en ringen liet hij zien wat hij kan. Hij is met een bronzen medaille naar huis gegaan.

In de tweede ronde waren Boaz de Hoop, Kris Huisman (beide jeugd 9), Tjalle Meindertsma (junior1 8), Patrick Welles (junior2 7), Jeroen Smink en Sieger Veenema aan de beurt (senior 6). Ook bij deze heren ging de eerste wedstrijd naar tevredenheid. Kris had geen topdag, maar hij kan positief terug kijken op een nette vloeroefening en een knappe oefening aan de ringen. Tjalle turnde voor het eerst de Tsukahara-sprong op een wedstrijd en liet een sterke oefening op het hoog rek zien. Patrick blonk uit op rekstok en overtrof zichzelf op brug. Sieger bleef ondanks een vervelende duimblessure stabiel en netjes turnen, zoals we van hem gewend zijn. Jeroen had eveneens een blessure, maar liet zich hierdoor niet uit het veld slaan. De eindscore van deze heren: Kris behaalde de 7e plaats, Boaz pakte het brons, Tjalle zilver, Patrick goud, Jeroen zilver en Sieger goud. Een lekker begin van het wedstrijdseizoen voor de mannen.