Concours voor jeugdsolisten

OUWSTERHAULE - Het jaarlijkse solistenconcours voor de jeugdleden van Excelsior vond 14 december plaats in Ouwsterhaule. Negentien muzikanten van het jeugdorkest lieten aan ouders, vrienden, familie en muzikanten van het A-orkest horen wat zij al kunnen en tot nu toe geleerd hebben op muziekles en bij Excelsior.

In de drie categorieën van beginnende muzikanten, muzikanten met 1 diploma en muzikanten met al meerdere diploma’s werden Rixt Duiker, Marije Oenema en Jinte Bos tot winnaars bekroond. Nieuw element dit jaar was een prijs voor het mooist versierde instrument. De aankleding van het instrument varieerde van kerstglitter tot aan Star Wars. Tot winnaar van meest creatieve aankleding werd Jelle Oene Feenstra benoemd met “Barry”. Jelle gaf bij opgave aan dat hij samen met zijn vriend Barry op zou optreden. Dit wekte al heel wat nieuwsgierigheid bij juf Nynke. ‘Wie is Barry? Die hebben we nog nooit gezien’. Bij het optreden werd het al duidelijk. Jelle had zijn ‘Barri met achternaam Ton’ keurig in een overhemd gestoken.

Jury Bert Groothedde, complimenteerde alle solisten, want zij hebben het allemaal toch maar even gedaan. Soleren is erg spannend en spelen op het podium is slechts een momentopname. Het moet dan allemaal maar net lukken. ‘Fantastisch om de muzikaliteit, inzet, overtuiging en plezier aan het maken van muziek bij de solisten te zien’.

Jeugdcommissie, Bert Groothedde, Katherina Santema, Alle muzikanten en hun ouders bedankt voor het mogelijk maken van deze avond! Wij kijken nu al uit naar het solistenconcours in 2018.

Verslag: F. Veldman de Roo