Yoga marathon voor Serious Request

JOURE - De yogadocenten van De Werkplaats in Joure houden 22 december een yoga-marathon voor het goede doel. Voor de jaarlijkse 3FM actie Serious Request gaan zij van zes uur ’s ochtends tot twaalf uur ’s nachts les geven.

,,Het idee is jaren geleden ontstaan, zegt Mariëlle Hebing, eigenaresse van de Werkplaats. ,,Ik volg Serious Request al lang. Nu kunnen we met elkaar wat voor een ander doen.’’ Hebing wordt bijgestaan door Yogadocenten Bianca van der Pol en Martijn van der Werf. Creatief coach, Janneke Boersma nodigt op dezelfde dag een groepje tieners en een groepje kinderen uit in haar ‘Atelier’. Samen gaan ze knutselen voor het goede doel. De kinderen worden verdeeld in twee groepen: van 14.45 uur voor kinderen van 8 tot en met 11 jaar en om 16.00 uur kinderen van 12 tot en met 15 jaar.

De yogalessen worden gegeven in de normale setting met maximaal elf mensen per les. Tussendoor is een kwartier om te wisselen per klas. Ruim honderd mensen hebben toegezegd deel te nemen aan de actie. Er is nog ruimte voor veertig deelnemers. De lessen zijn op basis van donatie.

Doel dit jaar van Serious Request en dus ook van de Serious yoga marathon: samen geld inzamelen om ouders en kinderen te herenigen. Wereldwijd zijn meer dan vier miljoen familieleden elkaar kwijt door een ramp of conflict. Meedoen kan door aan te melden via: www.werkplaatsjoure.nl/workshops/serious-yoga-marathon. De lessen zijn laagdrempelig en ervaring met yoga is niet nodig.