Jouster korfballers niet opgewassen tegen koploper

JOURE - Het nieuwe jaar werd begonnen met een uitwedstrijd tegen de Flamingo’s uit Buitenpost. De gedeelde koploper is een makkelijk scorende ploeg, maar krijgt ook veel goals tegen. De Jousters weten vaak niet genoeg doelpunten te maken, maar krijgen wel veel om de oren. Het beloofde dus op voorhand een doelpuntrijke wedstrijd te worden.

In de eerste minuten had Joure het betere van het spel. Het kwam snel op 1-2, maar wist daarna niet door te drukken. Het was wachten totdat de thuisploeg zou scoren en toen zij eenmaal de korf hadden gevonden, liepen zij ook snel uit naar een grote voorsprong. Via 5-4 werd het binnen enkele aanvallen 9-4. De rust werd opgezocht met een achterstand van zes doelpunten, 12-6.

De doelpunten vielen lastig voor de bezoekers en daarom werd met twee wissels getracht hier iets aan te doen. Door Elmar van Spil en Sylvia de Nijboer kwam er meer beleving in de ploeg, de doelpunten vielen hierdoor voor de Jousters wat makkelijker. De thuisploeg bleef echter ook mee scoren, waardoor het gat niet gedicht kon worden. De tweede helft werd een stuk scherper aangevallen, maar de opgedane schade in de eerste helft kon nooit meer gerepareerd worden. De ploeg uit Joure keerde uiteindelijk met een ruime nederlaag, 23-15 weer huiswaarts.

Volgende week zaterdag wacht opnieuw een lastige tegenstander voor de Jousters, thuis speelt Joure dan om 1510 tegen WWC uit Mantgum.

Martijn van Dijk