Nieuwe eigenaar Posthumus Schoenen

JOURE - De huidige eigenaren van Posthumus Schoenen in Joure dragen op 1 februari de zaak over aan een nieuwe ondernemer.

In maart 1984 zijn Pieter en Tineke Posthumus de onderneming gestart aan de Midstraat 46. Wat voorheen een Végé supermarkt was, werd na een fikse verbouwing een schoenenwinkel. Het assortiment bestond uit dames, heren, kinderen en sportschoenen in het lagere prijssegment. De naam op de gevel was destijds Pix Schoenen. Al vrij snel bleek er behoefte te zijn aan uitbreiding in de betere, bekendere merken. Zo groeide de onderneming door naar een familiezaak met een uitgebreid merken pakket. Ook het interieur is een aantal keren aangepast om up to date te blijven. In 1990 werd besloten de familienaam Posthumus op de gevel te zetten. De laatste verbouwing in 2009 heeft de winkel in de huidige staat gebracht.

Inmiddels is Posthumus Schoenen al 34 jaar een vertrouwd gezicht in de Midstraat. Pieter en Tineke hebben in Stijn Boersma en Hinke van der Valk jonge, enthousiaste ondernemers gevonden die de winkel in de huidige vorm voort gaan zetten. De twee parttimers, die respectievelijk 25 en 12,5 jaar bij Posthumus Schoenen werkzaam zijn, blijven de vertrouwde gezichten in de winkel. Pieter en Tineke sluiten een periode van 34 jaar met een zeer goed gevoel af en hebben alle vertrouwen in het nieuwe team Posthumus Schoenen.