SHELL-podium in Lemmer

OUDEHASKE - Negen sporters van Gymnastiekvereniging S.H.E.L.L. Oudehaske hadden zaterdag 13 januari hun eerste plaatsingswedstrijd in Lemmer.

De dag begon met Ilse Pekema, Femke Rosier, Fenne Agema, Rikst de Vries en Lysbert de Vries. Ilse (pupil 2 D4) startte met de hoogste score op vloer en draaide ook op de andere toestellen mee in de top. Dit werd beloond met een prachtige bronzen medaille. In het niveau pupil 1 D2 gingen de andere vier meiden van start. Op alle toestellen hebben de vier dames indruk gemaakt met goede strakke oefeningen. Balk was erg spannend. Lysbert moest helaas drie vallen incasseren maar eindigde daarmee toch mooi op een 5e plaats. De andere drie turnsters bezetten het volledige podium met Fenne op de derde plek, een tweede plaats voor Femke en het goud voor Rikst.

In de tweede ronde was het de beurt aan Fenna van der Brug en Elise Servaas. Voor Fenna (jeugd D4) de allereerste echte wedstrijd, maar daar liet ze niets van merken. Ze turnde rustig en beheerst op alle toestellen wat haar een zilveren medaille opleverde. Elise turnde in de categorie Jeugd D2. Met hoge scores op vloer en brug was Elise goed op weg. Helaas liet ze wat puntjes liggen op balk waardoor het podium net buiten bereik bleef. Elise eindigde op een prima vierde plek.

Norah Keijzer en Senna Wisman (Pupil 2 D2) sloten de dag af. Ze begonnen met twee prachtige vloeroefeningen waar ze de eerste en tweede plek mee scoorden. Senna turnde een foutloze wedstrijd en eindigde net naast het podium op een vierde plaats. Norah volgde haar op de voet op plek vijf. Met alleen maar top-5 noteringen is dit een succesvolle start van het nieuwe seizoen voor G.V. S.H.E.L.L.