Bronzen en zilveren medailles voor CSC Joure op FK turnen dames

JOURE - De Provinciale Kampioenschappen turnen dames 1e en 2e divisie District Noord zijn zaterdag in het Epke Zonderland Turncentrum Heerenveen gehouden.

CSC Joure ging met zes meiden naar de wedstrijd. In de tweede ronde begonnen Iris Bijker, Rixt Haaijes (Pupil 2 N2) en Maaike Steneker (Junior C 2e div) met hun wedstrijd. De balk was iets te smal voor Iris en Maaike en brug was niet Rixt haar favoriete onderdeel. Maar gelukkig waren er ook hoogtepunten. Iris liet een keurige sprong zien en is in totaal 6de van Friesland geworden. Rixt heeft de andere drie toestellen stabiel gedraaid en werd derde. Maaike werd 8ste en had de hoogste score op vloer.

In de derde ronde waren Dieuwke Meindertsma (Jeugd 1 N3), Eline Sikkema en Lieke Jouwsma (Jeugd 2 D) aan de beurt. Dieuwke draaide een prima en stabiele wedstrijd en mocht dan ook met zilver naar huis. Eline had niet helemaal haar dag, met name op sprong en brug, maar ze liet wel de beste oefening op vloer zien in haar categorie en werd uiteindelijk 4de. Lieke liet wat punten liggen op balk, maar deed het verder heel netjes. Zij werd tweede van Friesland. Of de meiden allemaal doorstromen naar de landelijke competitie wordt op 1 februari officieel bekend gemaakt.