Slechte beurt voor Jouster korfballers

JOURE - Nadat Joure vorige week de lastige uitwedstrijd tegen de Flamingo’s uit Buitenpost verloren had, wachtte ditmaal de thuiswedstrijd tegen WWC uit Mantgum. Deze ploeg draaide net als de Flamingo’s in de bovenste regionen mee. Tijdens de wedstrijd was het klassenverschil echter niet altijd zichtbaar, Joure moest het zichzelf aanrekenen dat het uiteindelijk de punten aan de tegenstander liet.

Binnen een oogwenk stond Joure op twee doelpunten achterstand, maar dit werd door Sierd van der Goot snel tenietgedaan. Hij was tweemaal van afstand trefzeker. Hierna golfde het spel op en neer, maar beide teams konden het verschil niet groter dan twee maken. Het ene vak had het zwaar met een zuiver schietende heer, waardoor de ploeg uit Mantgum steeds aan de goede kant van de score kon blijven. De pauze werd opgezocht met een minimale achterstand van 8-9.

Aan het begin van de tweede helft wisten de bezoekers naar een voorsprong van drie doelpunten uit te lopen. Door goals van Esther Dijkstra en Kim Vrieseling wist Joure nog dichterbij te komen, maar met nog een kwartier te gaan wist WWC toch weer een gat te slaan. Door een tweetal wissels probeerde Joure nog iets te forceren, maar ondanks dat de slotfase zeer doelpuntrijk was, moest Joure lijdzaam toezien hoe de bezoekers uiteindelijk uitliepen naar een 14-19 eindstand.

Joure gaf op beslissende momenten in deze wedstrijd niet thuis en laat dure punten liggen. De concurrentie loopt hierdoor steeds verder uit en Joure moet, beginnend met de uitwedstrijd tegen TFS (uit Drachtstercompagnie) aankomende zaterdag, punten pakken.

Martijn van Dijk