Nynke Smeltink van CSC Joure wint goud in Assen

JOURE - CSC Joure ging afgelopen weekend met maar liefst veertien turnsters naar Assen waar het wedstrijdseizoen voor de 3e divisie van start ging.

Op zaterdag turnde Dieuwke Meindertsma (Jeugd E) een prima wedstrijd met op sprong zelfs de hoogste score van het grote deelnemersveld. Helaas hield een val op balk haar net buiten het podium en eindigde ze als 5e. Zondagochtend vroeg was het de beurt aan de jongste meiden (instap). Anouk van der Velde, Ilse van der Molen, Iris Wijmans, Jiska Hordijk en Vera Dotinga genoten van hun eerste wedstrijd op dit landelijke niveau.

Hieke Floris en Nynke Smeltink (junioren D) mochten in de tweede ronde aantreden. Hieke turnde een goede sprong en liet op brug zelfs een vluchtelement in haar wedstrijdoefening zien. Ze werd uiteindelijk 12e. Nynke startte bijzonder sterk op balk en brug waarop ze de hoogste scores van haar deelnemersveld noteerde. Met een voorsprong van maar liefst 2,5 punt nam zij vandaag het goud mee naar huis.

In de laatste ronde turnden Anneke Veenema (senioren C) en Yente Agricola, Fenna Canrinus, Famke Meindertsma, Twirre Douma en Jennifer Kok (allen pupil 2). Deze dames hebben mooie nieuwe elementen laten zien, maar moesten zo vroeg in het wedstrijdseizoen ook nog wat foutjes incasseren.

Al met al een mooi wedstrijdweekend waarna de meiden vol energie verder trainen richting de volgende plaatsingswedstrijd.