Vaker naturistenzwemmen bij Swimfun

JOURE - Naturisten konden dit weekend een uurtje bloot zwemmen in Swimfun Joure. Hier hebben vele bezoekers uit de regio dankbaar gebruik van gemaakt. Swimfun heeft daarom besloten een vervolg te geven aan het naturistenzwemmen. In 2019 zal het naturistenzwemmen in ieder geval tweemaal worden georganiseerd in uitgebreidere vorm.

Door de grote opkomst is de tijd verruimd van een uur naar anderhalf uur. Op zondag 13 januari en zondag 3 februari van 19:00 tot 20:30 uur zal Swimfun haar zwembad opnieuw openstellen voor naturisten. Het binnenbad, inclusief glijbanen, zal geopend zijn voor bezoekers. Als ook deze twee zwemavonden een succes blijken, zal het naturistenzwemmen structureel worden opgenomen in de winterplanning van het zwembad.

Swimfun is met ongeveer 200.000 recreatieve bezoekers per jaar de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de grootste attracties van Friesland. Naast de recreatieve bezoeker wil Swimfun ook ruimte bieden aan ander gebruikers en doelgroepen in het complex. ,,Het naturisten zwemmen is daar een mooi voorbeeld van,” zegt Tjebbe van der Meer van Swimfun.