Medailleregen voor CSC Joure tijdens Fundag in Lemmer

LEMMER - In Lemmer vond dit weekend de jaarlijkse Fundag plaats. Vier jongens en ruim twintig meiden van CSC Joure mochten tijdens een wedstrijdelement laten zien wat voor turnelementen ze al geleerd hadden. Daarna konden ze zich op de tumblingbaan en een klim- en klauterparcours uitleven in de funzaal. Allemaal kregen ze een medaille mee naar huis, daarnaast werden er nog eens veertien medailles gewonnen tijdens de wedstrijd.

De jongens lieten in de ochtend allemaal mooie oefeningen zien. Tije van der Vlugt won in zijn categorie en kreeg een gouden medaille omgehangen. Daarna lieten de meisjes in verschillende leeftijd- en moeilijkheidscategorieën prima wedstrijdoefeningen zien. Met een zaal vol publiek en een echte jury werden ter plekke angsten overwonnen en verrasten sommigen zichzelf met wat ze allemaal al konden. Er werden mooie scores gehaald met zelfs een paar tienen.

Deze meiden namen allemaal een wedstrijdmedaille mee naar huis: Goud: Minke Diever, Fije Agricola, Jara Sanders, Renske de Vries, Amy Elfring, Annick Orsel. Zilver: Benthe v/d Sluis, Lieke Hoekstra, Rixt Nynke Hofstra, Evie Posthumus. Brons: Annick de Jong, Silke Meijerink, Suze de Haan.