Sc Joure verliest onnodig de derby van VVI

JOURE - Na de verliespartij van vorige week tegen BCV stond de derby tegen VVI op het programma. Naast het feit dat de Jousters niet wilden verliezen van het kleine clubje uit Idskenhuizen wilden ze ook aansluiting houden bij de top.

Op een afgeladen sportpark de Hege Simmerdyk kwamen beide ploegen onder de rook van het vuurwerk van de gasten het veld op. Waar het in de eerste minuten aftasten was van beide ploegen werd al snel duidelijk dat Joure de beter voetballende ploeg was. Ze zaten kort op VVI, zetten hoog druk en wisten bijna iedere 2e bal te winnen. De druk op de goal werd niet beloond met een doelpunt. Aan de andere kant waren de oranjehemden dicht bij de 0 - 1. Lennart Nijholt wist een voorzet echter van de doellijn te koppen.

In deze minuut schoot doelman Lars Wijnalda de bal lang naar Sebastiaan Kooistra. In eerste instantie leek de bal gemakkelijk door de verdediging van de gasten uit Idskenhuizen op te kunnen worden gepakt. De verdedigers timeden verkeerd waardoor Sebastiaan Kooistra op het doel van de tegenstander af kon. Hij zag zijn schot echter gekeerd worden door oud-Joure keeper Marnix Zandstra.

In de 41e minuut sloeg het noodlot voor de Jousters toe. Een pass in de voeten van een VVI-speler werd niet hersteld waardoor deze de bal kon steken op de rechtsbuiten. Een droog schot in de korte hoek bleek keeper Wijnalda te lastig, 0 - 1. Met deze stand gingen beide ploegen de rust in.

De tweede helft was een stuk minder dan de eerste. Joure ging mee in het spel van de gasten en dit leverde geen fraai voetbal op. De gasten wisten met een bal op de lat nog bijna op 0 - 2 te komen terwijl de Jousters met een bal van Sander Terpstra voorlangs ook op gelijke hoogte hadden kunnen komen.

Na 94 minuten floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Opnieuw een verliespartij voor de Jousters die de tweede seizoenshelft werk aan de winkel hebben. Willen ze nog aansluiting vinden bij de top, dan zal de ploeg wedstrijden als deze moeten winnen. Op 19 januari wordt de competitie hervat met de uitwedstrijd tegen CVVO.

Tekst: Jelte ter Heide