Jouster korfballers winnen overtuigend in Lemmer

JOURE - De derde zaalwedstrijd stond zaterdag voor de Jouster korfballers op het programma. Lemmer was daarin de tegenstander en deze ploeg stond op gelijke hoogte met Joure. Na de zware eerste ontmoeting op het veld, was Joure beducht op wederom een lastige pot. Maar niets bleek minder waar, in de eigen Lemster hal had de thuisploeg niets tegen de bezoekers uit Joure in te brengen.

Lemmer kwam nog wel op voorsprong, maar hierna scoorde het de gehele eerste helft niet meer. De Jousters wisten hiervan optimaal te profiteren en liepen gedurende de eerste helft steeds verder uit van de thuisploeg. Na onder meer vier goals van Marc Vrieseling en twee van Sierd van der Goot, stond er na 30 minuten spelen, 1-10 op het scorebord. Een ongekende weelde voor de Jousters, die niet alleen goed stonden aan te vallen, maar ook verdedigend de zaken goed op orde hadden.

De Lemsters waren erop gebrand om de stand iets draaglijker te maken en zij wisselden daarom ook veelvuldig in de tweede helft om iets te forceren. Joure wist hier in het begin van de tweede helft niet goed raad mee en Lemmer wist hierdoor gelijke tred met Joure te houden. Het sterk spelende dameskwartet liet zich toen echter gelden. Met een vrije bal en doorloopbal wist Tessa Hofman het gat op tien te zetten. Vervolgens waren Karin Otter, Jeanine de Leeuw en Marrit Ydel ook trefzeker. Lemmer maakte hierna met vier goals in vijf minuten de stand iets draaglijker. Maar Joure gooide nog eenmaal alles in de strijd, vastberaden om met tien doelpunten verschil te winnen. Tessa Hofman kreeg dit met haar vierde goal van de wedstrijd voor elkaar, en bracht hiermee de eindstand op 8-18.

Met 4 punten uit 3 wedstrijden bezet Joure nu de 3e plaats. Op 12 januari komt Joure weer in actie, het speelt de eerste wedstrijd van 2019 uit tegen hekkensluiter SIM uit Haskerdijken.

Tekst: Martijn van Dijk