PostNL heft elf brievenbussen op in De Fryske Marren

JOURE - PostNL haalt vanaf zaterdag 17 februari elf brievenbussen weg in gemeente De Fryske Marren. De reden voor de verandering is dat in Nederland steeds minder post wordt verstuurd. Brievenbussen die weinig worden gebruikt, verwijderen ze of verplaatsen ze naar plaatsen waar veel mensen komen.

Het gaat om drie brievenbussen in Joure aan de Blaauwhoflaan, Iepensteinlaan en de Aukebaes. In Lemmer verdwijnen er maar liefst vijf: de Wiepke Hofstraat, Orion, Slotermeerstraat, Kadijk en Intang moeten het per 17 februari zonder stellen. In Rottum wordt de bus aan de Binnendyk weggehaald, in Sint Nicolaasga aan de Huisterheide en in Sintjohannesga aan de Streek.

Het uitgangspunt volgens het postbedrijf is dat brievenbussen voor iedereen bereikbaar blijven. Ook voor mensen die wat minder goed ter been zijn. Brievenbussen bij zorginstellingen en verlaagde brievenbussen blijven om die reden dan ook staan. Bij het bepalen van de locaties beloven ze rekening te houden met de afstandseis voor brievenbussen zoals vastgelegd in de Postwet.

In de hele provincie Friesland blijven 604 brievenbussen staan, worden er 20 nieuwe brievenbussen geplaatst en 229 brievenbussen verwijderd. Dit betekent dat het totaal aantal brievenbussen in Friesland afneemt van 833 naar 624 brievenbussen.