Theatercursus sluit af met maf sprookje

JOURE - Wat kun je in 10 lessen theater allemaal doen? De kinderen van de theatercursus in Joure werkten de eerste vijf lessen aan basiselementen van theater om tot spel te komen. De laatste vijf lessen werden gebruikt om het theatersprookje Doornroosje op de planken te zetten, maar dan héél anders.

Is het een versiertruc van Doornroosje om steeds weer in slaap te vallen? Hoort de Koning het goed en praten de bomen? Lukt het de kleermakers om garen te bemachtigen met maar één spinnewiel in het hele land? En wat doen Sneeuwwitje en de zeven Dwergen eigenlijk in dit sprookje?

Vrijdagmiddag 2 februari om 17.00 uur sluit de theatercursus af voor vrienden en familie met een waanzinnig, klein, maf sprookje waarbij alle sprookjesfiguren over elkaar heen buitelen. “Jammer dat de cursus al weer bijna afgelopen is: het is een leuk clubje kinderen waar je de energie letterlijk vanaf ziet spatten!" aldus Lizette. Vanaf woensdag 7 februari staat er een nieuwe theatercursus gepland in Joure. Voor informatie en opgave kunnen belangstellenden terecht op de website www.toanhus.nl.

It Toanhûs is het Centrum voor de Kunsten in De Fryske Marren. Zij bieden een breed aanbod van cursussen en lessen op het gebied van Muziek, Dans, Kunst & Design en Theater. Deze lessen vinden onder andere plaats in Balk, Joure, Lemmer en Sint Nicolaasga.