S.H.E.L.L. turnsters door naar halve finale

OUDEHASKE - In Hoogeveen is afgelopen weekend de districtsfinale voor turnsters in de derde divisie gehouden. Dit is het hoogste niveau waar turnsters van gymnastiekvereniging S.H.E.L.L. op uitkomen.

Op zaterdag vertegenwoordigden Sylvia Hogewerf en Femke van der Meulen G.V. S.H.E.L.L. in Hoogeveen. Sylvia kwam uit in de categorie Junior D. Ze begon helaas met een foutje op balk, maar kwam daarna steeds beter in de wedstrijd. Ze sloot af met een prachtige brugoefening. Met een negende plaats kwam ze 0,05 tekort voor doorstroming naar de halve finale en is ze eerste reserve.

Femke moest het opnemen tegen maar liefst 39 turnsters uit de drie noordelijke provincie in de categorie Jeugd E. Femke liet zien goed mee te kunnen op alle toestellen in het deelnemersveld. Haar mooie wedstrijd werd beloond met een zevende plaats en dus een ticket voor de halve finale.

Zondag kwamen Klaske Toering en Larissa van der Woude in actie in de categorie Senior C. Klaske begon niet helemaal zoals gewenst op brug en balk, maar herstelde zich goed op vloer en sprong. Een dertiende plaats was helaas niet genoeg voor doorstroming. Larissa traint sinds kort extra bij G.V. S.H.E.L.L. en plaatste zich met een mooie vierde plaats voor de halve finale.