Les Rigolaux haalt opera Queen Arthur naar Friesland

SINT NICOLAASGA - Ervaren amateur (koor)zangers die van opera houden kunnen de eerste helft van 2018 hun hart ophalen in Sint Nicolaasga. Operavereniging Les Rigolaux is een bijzondere samenwerking aangegaan met Stichting GO! Opera.

De plaatselijke vereniging fungeert voor de landelijke organisatie als repetitiebasis voor het regionale projectkoor. Les Rigolaux heeft hiermee de landelijke primeur voor een werkwijze die GO! Opera in 2019 op meer plaatsen in Nederland uit wil rollen. Om mee te zingen in de regionale Friese uitvoering van Queen Arthur in Zuidwest-Friesland hoef je geen lid te worden. Je kunt net als in andere regio’s waar GO! Opera projectkoren opstart eenmalig opgeven voor deze productie. De repetities hebben plaats bij Les Rigolaux onder leiding van dirigente Froukje de Wit. Samen met zangpedagoog en operacoach Ingrid Stijsiger en regisseur Petra Andriessen van GO! Opera stomen ze de zangers tot in details klaar voor het meezingen en -spelen in een complete opera op zondag 17 juni.

De avontuurlijke Middeleeuwse legende rond Koning Arthur krijgt in het libretto dat speciaal voor GO! Opera is geschreven eeen moderne twist. Het vormt een inspirerende basis voor een productie vol met herkenbare, beroemde melodieën. Van Puccini’s Nessun Dorma en Verdi’s La Donna e Mobile tot de Dans van de Ridders uit Borodin en de ontroerende Zwaan van Saint-Saëns: muziek die echt iedereen -vaak ook onbewust- al heel goed kent!

GO! Opera ontwikkelt nieuwe producties waarin de hoofdrol is weggelegd voor het operaprojectkoor. De productie word synchroon in meerdere regio’s ingestudeerd en in de laatste fase samengevoegd. Hierdoor ontstaat een productie met een uniek groot en evenwichtig bezet operakoor van rond de honderd zangers. De uitvoeringen worden gegeven in de open lucht of op bijzondere binnenlocaties. Zowel solisten als het begeleidingsorkest zijn door de wol geverfde opera-professionals.

Het Friese operaprojectkoor start begin februari en repeteert op 11 maandagavonden. 5 februari is de eerste oefenavond, het is eventueel ook mogelijk iets later in te stappen. Ervaren amateur (koor)zangers kunnen zich opgeven via de website www.GoOpera.nl.