Drie bemanningsleden Oeral Thús stappen op

JOURE - Bemanningsleden van de Oeral Thús Hans Meetsma, Ruurd Bootsma en Simon Bloemhof zijn opgestapt. De drie zijn het niet eens met de huidige situatie.

In een brief maken ze hun frustraties kenbaar. Zo is het Jouster skûtsje volgens het drietal niet gelijk behandeld. Waar bij andere schepen aanpassingen onbestraft bleven, moest de Oeral Thús het ontgelden. ‘Natuurlijk moet “de Jouwer” zeilen maar nu zonder ons’, staat in de brief te lezen. ‘We zijn van mening dat iets in de SKS moet veranderen. Mogelijk toch wat meer een vereniging in plaats van familie en elkaar serieus nemen. Om met de woorden van de voorzitter te eindigen. Dit mag nooit weer gebeuren.’

Het afgelopen wedstrijdseizoen van de Oeral Thús ging niet van een leien dakje. De uitzonderingspositie wat betreft het silhouet van het skûtsje was na drie jaar opeens van de baan. Na twee wedstrijden gevaren te hebben, werden schipper Dirk Jan Reijenga en zijn bemanning uit het veld gezet.

Twee weken geleden maakte schipper Dirk Jan Reijenga nog bekend dat bijna alle bemanningsleden dit jaar bleven ondanks de gebeurtenissen van het afgelopen seizoen.

Zie ook: Jouster skûtsje weer terug in de race