Wederom puntendeling Jouster korfballers

MENAAM - In Menaam werd afgelopen zaterdag de goede lijn doorgezet tegen SF Deinum. Vorige week werd een punt behaald en tegen directe concurrent Deinum werd na een spannende wedstrijd, wederom een punt mee naar huis genomen.

Joure maakte met een doorloopbal de eerste score van de wedstrijd. Deinum was vervolgens in de volgende aanval direct trefzeker van afstand, waardoor de score weer in evenwicht kwam. De ploegen ontliepen elkaar daarna weinig, Joure wist een aantal maal op voorsprong te komen, maar datzelfde gold ook voor Deinum. Beide partijen zagen echter hun voorsprong nooit verder dan twee doelpunten komen. De kleedkamers leken opgezocht te worden met een 7-7 ruststand, maar Sierd van der Goot maakte, met nog enkele tellen te spelen de 7-8 van verre afstand.

Deze minieme voorsprong werd vlak na rust door een doorloopbal van Jeanine de Leeuw naar twee doelpunten uitgebreid. Joure kreeg hierna meerdere kansen om de score nog verder te vergroten, maar vond het geluk niet aan haar zijde. Deinum wist hierdoor weer op één verschil te komen. Maar Jacco Minkes wist met een doorloopbal wederom het verschil weer op twee te zetten. De thuisploeg kwam echter sterk terug. Door vier goals achtereen ging Deinum erop en erover, 12-10. Marc Vrieseling was, met nog vijf minuten te spelen, zeer belangrijk door met twee goals de stand te egaliseren. Een aantal zenuwslopende minuten braken hierna aan. Deinum kwam wederom op voorsprong, 13-12 maar in het andere vak wist Martijn van Dijk van afstand de 13-13 te maken. In de slotminuut werd na verschillende pogingen niet meer gescoord en een nieuwe puntendeling was een feit.

Hoewel de Jousters wederom een punt pakten, blijft het onderlinge verschil met Deinum gelijk. Met nog drie wedstrijden te spelen blijft het daarom onderin ongemeend spannend en zal Joure minimaal twee wedstrijden nog moeten winnen om op gelijke hoogte met Deinum te komen. Volgende week zaterdag speelt Joure thuis om 20:20 tegen de nummer twee, DTL uit Hantum.

Martijn van Dijk