Driemaal goud, zilver en brons voor C.S.C. turners in eigen huis

JOURE - C.S.C. Joure organiseerde afgelopen zaterdag de kwalificatiewedstrijd Turnen Heren voor de 1e, 2e en 3e divisie Noord-Nederland. Op vrijdagavond werd de Marijke Buwalda Turnhal in Sporthal de Stuit door een grote groep sporters, trainers en vrijwilligers in mum van tijd omgebouwd tot een prachtige wedstrijdhal. Het was een belangrijke wedstrijd want voor alle jongens, inclusief acht deelnemers van CSC zelf, stond kwalificatie voor de noordelijke toestelfinales op het spel en in sommige categorieën kon een ticket voor de landelijke wedstrijden worden bemachtigd.

Boaz de Hoop beet voor C.S.C. het spits af in de categorie Jeugd 9. Hij turnde netjes en behaalde de hoogste score op zowel vloer als voltige. Uiteindelijk eindigde hij net naast het podium op een keurige 4e plaats.

In de tweede ronde was het de beurt aan Wen Faber (Instap 16) en Yde Knoop (Junior 1 niv. 9). Wen liet zien zich zowel op netheid als moeilijkheid te hebben ontwikkeld en behaalde in zijn categorie de hoogste score op vloer en sprong. Yde turnde zijn eerste wedstrijd van het seizoen en kon goed meekomen in het grote deelnemersveld. Hij blonk uit op rekstok en sprong. Bij de prijsuitreiking pakte Yde het brons en Wen goud. Wen heeft zich tevens geplaatst voor de landelijke wedstrijden.

Tijdens de derde ronde turnden Sverre van der Roest (Instap 17) en Tjalle Meindertsma (Junior 8). Sverre turnde sterk op vloer en sprong maar maakte een foutje op brug. Hierdoor liep de spanning op, want hij wilde graag een ticket naar de landelijke wedstrijden scoren. Tjalle liet keurige oefeningen zien op rek en vloer maar ook bij hem ging brug niet geheel naar wens. Uiteindelijk kreeg Tjalle zilver omgehangen en werd Sverre 4e. Sverre plaatste zich hiermee ook voor de landelijke wedstrijden.

Als laatste was het de beurt aan Patrick Welles (Junior 2 niv. 7), Jeroen Smink en Sieger Veenema (Senior 6). Patrick turnde een prima wedstrijd met hoge scores op ringen en sprong. Jeroen verraste op voltige en was solide op vloer met de hoogste scores in zijn categorie. Sieger turnde, zoals we van hem gewend zijn, hoge netheidsscores. Door een tegenvallende beoordeling op brug eindigde hij uiteindelijk als 5e. Zowel Patrick als Jeroen wonnen goud.

De medailles werden uitgereikt door Marijke Buwalda, die vorig jaar na 50 jaar afscheid nam als turntrainster bij C.S.C. Joure. Het was al met al een succesvolle turndag in eigen huis, waarbij de vereniging graag de vele vrijwilligers bedankt. Zonder hen had dit nooit gerealiseerd kunnen worden!