Griene Tsiis hoofdingrediënt van Priuwke Dagen

Joure - De Griene Tsiis is het hoofdingrediënt van de Priuwke Dagen in Langweer. Op 2 en 3 maart maken zeven horeca ondernemingen weer zeven verschillende gerechtjes klaar. Deze zevende editie is gekozen voor de Griene Tsiis van de Heidepleats uit Sint Nicolaasga.

Bezoekers kunnen bij alle deelnemende horeca een stempelkaart kopen waarmee zij bij iedere horecazaak kunnen genieten van een gerechtje van Griene Tsiis. Dit kan op één avond doen maar mag ook worden verdeeld over twee avonden.

De Proeverij Dagen, georganiseerd door de horeca van Langweer staan in het teken van één Fries streekproduct waar door iedere horecazaak een gerechtje van wordt gemaakt. Gedacht wordt dat de Fryske Nageltsiis vroeger op smaak werd gebracht met peterseliesap. Dit veroorzaakte de groene kleur van de kaas. De Heidepleats maakt tegenwoordig de kaas met karwij en peterselie. Dit zorgt voor een romige Griene tsiis.

De stempelkaarten zijn voor 21 euro per stuk verkrijgbaar vanaf vrijdag 16 februari bij de deelnemende horecabedrijven: Eetcafé het Wapen van Langweer, Eetcafé De Tapperij, Brasserie AnderS, Eetcafé De Drie Zwaantjes, Restaurant Noflik Langwar, Cafétaria-IJssalon ‘t Hoekje en Restaurant-Pizzeria La Buona Cucina.