Twee bekers voor freerunners CSC Joure op IFKF

JUBBEGA - Het Iepen Frysk Kampioenskip Freerunning (IFKF) vond op 9 en 10 februari in Jubbega plaats. Voor het eerst deed een groep freerunners van CSC Joure mee aan dit toernooi.

Freerunners van alle niveaus uit heel het land komen er naartoe voor de 'jams' (gezamenlijke trainingssessies) en voor de Speed en Style wedstrijden, waar zij zich vrijblijvend voor in kunnen schrijven. Vanuit CSC namen vier freerunners deel aan deze wedstrijden.

Op zaterdag beet Wietse Schilstra (10) het spits af bij de speed contest 9/10 jaar. Hij ging als een speer en maakte geen enkele fout op het grote parkour dat vol stond met 'urban' obstakels zoals palletstapels, auto's en bouwsteigers. Het leverde hem een geweldige 3e plek op! Mart Roosjen (10) houdt meer van tricks en flow en deed daarom mee aan de Style contest, waarin je binnen 45 sec. een zelfgecreëerde run mag laten zien. Dit deed hij heel knap en origineel. Hij zat nog niet bij de eerste drie, maar zeker vlak erachter.

Op dag 2 van het toernooi was het de beurt aan de 11 t/m 14 jarigen. Jarne Poortstra deed mee aan de Speed contest 11 jaar. Hij had het parcours in de jam al heel goed getraind, maar op het moment supreme gleed hij helaas op één obstakel weg met zijn voet. Hij herpakte zich goed en eindigde met 26 sec. nog best hoog, maar de misstap kostte hem net wat te veel secondes. Boaz de Hoop (13) had ook keihard getraind en kwam echt naar Jubbega om een prijs te pakken bij de categorie 13/14 jaar. Dat lukte! Hij ging razendsnel over het parcours en mocht met zijn run van 19 sec. de beker voor 2e plek mee naar huis nemen.

Remco Tietema (18) uit Oldemarkt, één van de freeruntrainers van CSC Joure, deed zelf ook mee bij de gevorderde freerunners op Speed én Style. Hij pakte net als Boaz een beker voor de 2e plek in de Speed contest.