Succesvol SHELL-weekend in Dokkum

DOKKUM - Tien sporters van Gymnastiekvereniging S.H.E.L.L. Oudehaske hadden 10 en 11 februari hun eerste plaatsingswedstrijd in Dokkum.

De zaterdagochtend begon vroeg voor Amarins Bosma. Amarins turnt in de jongste leeftijdscategorie en dus waren veel dingen nieuw voor haar op zo’n grote wedstrijd. Amarins liet zich niet kennen en zette op alle toestellen prachtige scores neer, wat resulteerde in een gouden medaille.

Vervolgens was het de beurt aan Doutsen Oenema, Nynke Wietsma en Zoia Agema. Doutsen doet voor het eerst mee in dit niveau en liet direct zien goed mee te kunnen draaien in de top. Voor haar was er en bronzen medaille voor haar vierde plaats. Nynke liet prachtige oefeningen zien met hoge moeilijkheid. Een welverdiende zilveren medaille voor Nynke. Ook Zoia liet prachtige oefeningen zien en werd eerste op de toestellen sprong, brug en vloer. Balk verliep wat minder, maar het klassement kwam niet in gevaar. Zoia maakte het SHELL-podium compleet en nam goud in ontvangst.

Zondagochtend stonden Lauren Blank en Birgit IJpma op de vloer. Beide dames lieten nieuwe elementen zien en voor het eerst een vloeroefening op muziek. Ze eindigden dichtbij het podium op plaats zeven en negen.

Vervolgens was het de beurt aan Inke. Prachtige oefeningen, met een derde score op brug. Helaas wel en val op sprong en balk, waardoor ze uiteindelijk op plek twaalf terecht is gekomen.

Naomi Wijnsma was de volgende die aan de start stond. Met turnen in een nieuwe categorie liet ze zien goed mee te kunnen. Met op alle toestellen nieuwe elementen was ze meer dan tevreden met haar achtste plek.

Dyanne Pasveer en Rika van Willigenburg sloten dit lange weekend af. Rika maakte geen grote fouten en liet onder andere een goede handstand op balk zien. Ze verdiende een bronzen medaille voor haar vijfde plek. Dyanne turnde op alle toestellen erg strak, waardoor ze vooral op vloer een hoge score kreeg. Ondanks een val van balk mocht ze bij Rika op het podium komen staan en nam brons in ontvangst voor haar derde plek.