Melissa (17) in finale Miss Teen of Friesland 2018

ROTTUM - Melissa Meijer (17) heeft een finaleplek bemachtigd in de Miss Teen of Friesland 2018 (15 tot en met 18 jaar). De Rottumse is verkozen uit tientallen deelneemsters.

Melissa is gescout door een oud-deelneemster. ,,Ik kreeg een DM (privébericht) op Instagram’’, vertelt ze thuis aan de keukentafel. Melissa was verbaasd toen ze het berichtje zag. Natuurlijk leek haar modellenwerk leuk, net als zoveel meisjes dat willen. Van de Miss Teen verkiezing had ze nog nooit gehoord. Het sprak haar wel aan. ,,Dit gaat over beauty and brains’’, legt ze uit. ,,De uitstraling is heel belangrijk. En ja, je hebt een bikinironde, maar daar gaat het over je zelfvertrouwen.’’

Dankzij dat ene berichtje kon ze de voorrondes overslaan en mocht ze meedoen voor een plek in de finale tijdens de casting-dag in de congreszaal van Drachten. Het was een hele ervaring. ,,Ik had niet gedacht dat ik door zou gaan’’. Moeder Silvia denkt daar anders over: ,,Ik wel. Ze had het heel goed gedaan. Al vind je je eigen dochter natuurlijk de leukste en de mooiste’’.

Melissa liep nooit op hakken, alleen met kerst. Voor de Missverkiezing moet ze aan stelten van minimaal tien centimeter wennen. Iedere dag oefent ze nu. Hond Sorro loopt vrolijk met haar mee. ,,Dertig procent van de verkiezing gaat over hoe jezelf laat zien. De meiden moeten zichzelf zijn. Dat vind ik een heel goed punt. Daarbij steunen we Plan Nederland. Zij strijden voor meisjesrechten wereldwijd.’’

De steun van het gezin is belangrijk voor de Rottumse. Moeder Silvia is kapster. Zij verzorgde het haar kundig tijdens de halve finale. Ook de blauwe cocktailjurk die Melissa droeg, kwam uit moeders kast. Haar vader is vooral trots op haar en de jongere broertjes van 13 en 15 jaar vinden het stiekem wel interessant.

Afgelopen weekend heeft Melissa een fotoreportage gehad met andere finalisten. De komende tijd staan er veel activiteiten op het programma zoals een bootcamp, een bezoek bij Omrop Fryslân, een dansles en paintballen. Het is een druk programma. Een enkeling is daarom afgehaakt. Melissa heeft wel genoeg tijd. Zij is vorig jaar helaas net gezakt voor haar Havo 5 examen en volgt nu volwassenonderwijs. Dat combineert ze met haar baantje bij de Jumbo in Heerenveen. Na dit schooljaar hoopt ze Forensisch onderzoek te gaan studeren. ,,Ik vind het wel prima zo’’, zegt ze. Moeder Silvia: ,,De Missverkiezing maakt je jaar weer goed.’’

Miss Beauty of the Netherlands is de missverkiezing van Nederland met 12 provinciale voorverkiezingen en provinciale missen. Miss Beauty of the Netherlands heeft 3 hoofdwinnaressen : Miss Beauty of the Netherlands & Miss Intercontinental Netherlands (19 tot en met 26 jaar) en Miss Teen of the Netherlands (15 tot en met 18 jaar).

Maandag zijn de lijnen geopend om te stemmen. De miss met de meeste stemmen wint. Stemmen kan via SMS naar 3010 en kost 1,10 euro per SMS. Voor Melissa is dat: Poll Friesland Melissa M.

Brenda van Olphen