Midwinterconcert in De Oerdracht Joure

Joure - Het Friese senioren Harmonie-orkest H 2002 houdt haar jaarlijkse Midwinterconcert dit jaar samen met het Regionaal Seniorenblaasorkest Graafschap in de kerk De Oerdracht in Joure op zondag 18 februari, aanvang 15.00 uur.

Harmonie 2002, onder leiding van Bernard van der Wal en Seniorenorkest Graafschap onder leiding van Mark Golub brengen samen een breed repertoire van zeer herkenbare muziek ten gehore. Heel Europa komt in al haar verscheidenheid aan muziekvormen voorbij, te veel om hier op te noemen. In enkele stukken zult u ook verrast worden door het optreden van solisten op trompet: Gert Jan van der Wal, fluit: Sandra Willard en sopraansaxofoon:Grietje van der Wal-Abma, xylofoon: Wim Houtsma.

De Friezen en Achterhoekers spelen samen de Portugese mars O.Vitinho van Fransisco Marques Neto. Er wordt een verscheidenheid aan instrumentale blaasmuziek gepresenteerd. Kaarten inclusief pauzeconsumptie zijn voor zeven euro aan de zaal verkrijgbaar.

H2002, is opgericht in 2002 op initiatief van Cor Roelofsen, heeft nu 65 leden met vaak al 30-50 jaar speelplezier en –ervaring opgedaan bij één of meerdere muziekkorpsen, met de ambitie er zo lang mogelijk mee door te gaan. Voor het bewaken van de kwaliteit staat H2002 al enkele jaren onder de artistieke leiding van Bernard van der Wal uit Joure, die zijn sporen verdient heeft in het Friese muziekleven. H2002 repeteert elke maandagmiddag in MFC de Wjukken in Mantgum. De leden komen vanuit de hele provincie. H2002 is uitgegroeid tot een mooi compleet harmonieorkest met een brede bezetting.

Het Regionaal Senioren Blaasorkest Graafschap is opgericht in 1987, gestart met circa 20 leden. Inmiddels is het orkest gegroeid tot circa 40 enthousiaste muzikanten. Vanaf 1987 tot 2002 was Gerrit Klaas Hulze de dirigent. Vanaf 2002 tot heden is de artistieke leiding in handen van de van afkomst Oekraïnse dirigent Mark Golub. RSGB verzorgt regelmatig concerten in verzorgingshuizen en een jaarlijks concert in de regio Graafschap (omgeving Doetinchem.)