Lezing met Jaap Rameijer

Joure - Stichting In-zicht, stichting voor spirituele bewustwording, houdt op 28 februari een lezing met Jaap Rameijer. De titel van zijn lezing is ‘De Magie van twee Heilige Plaatsen’. Deze avond zal gehouden worden in Party-en Zalencentrum ’t Haske in Joure. De aanvangstijd is 19.30 uur. De toegangsprijs bedraagt 10 euro.

Er zijn in ieder geval twee bijzondere heilige plaatsen in Europa die een onderlinge verbinding hebben en veel overeenkomsten vertonen. De ene, Rennes-le-Château, ligt in het departement Aude in het zuiden van Frankrijk. De andere, Glastonbury, ligt in het graafschap Somerset in het Zuid-Westen van Engeland. Allebei bijzondere plekken, magische plekken, vol schatten, legendes en mysteries.

Rennes-le-Château is vooral bekend van de ‘million dollar priest’ Berenger Saunière en het magische kerkje, gewijd aan Maria Magdalena. Maar er is meer, veel meer. Het is een oude plek waar ooit, 46.000 jaar geleden, een tempel van Lemuria heeft gestaan. En waar onder het plateau ten zuiden van Rennes-le-Château nog de sporen van de Atlantiden moeten zijn. Een plek waar UFO’s te zien zijn en waar de Ark van het Verbond begraven zou liggen in een nieuwe Tempel van Salomo. Een plek waar intraterrestrials verblijven. Het is ook het land van de Katharen, met hun prachtige kastelen en hun bijzondere grotten. En het land waar de Tempeliers veel bezittingen hadden. Een land met een prachtige natuur, met bronnen, rivieren, bijzondere bloemen, steencirkels, grotten, heilige bergen.

Rennes-le-Château is een plek vol geheimen. Een plek waar honderden boeken over geschreven zijn zoals Het Heilige Bloed en de Heilige Graal en de Da Vinci Code. En vijf boeken van de auteur zelf.

Glastonbury is eveneens een heilige plek. Met de Tor, die magische heuvel die ruim 158 meter boven de zeespiegel uitsteekt en waar de beroemde St Michaels leylijn kruist met de St Mary-leylijn. Een heuvel omgeven door zeven terrassen en waar zich een toegang tot The Otherworld zou bevinden. Een bijzondere plek die in vroeger tijden al een bijzondere functie had en waar ooit de legendarische Koning Arthur zijn zwaard Excalibur terug moest geven aan The Lady of the Lake. Een stadje met de resten van een beroemde Abdij, gebouwd op het eerste christelijke kerkje van Engeland. Met twee magische bronnen, de Chalice Well Gardens en Wearyall Hill.

Maria Magdalena is ook aanwezig in Glastonbury. Het is een buitengewoon vrouwelijke stad, met Godinnen tempels, vele boekenzaken en talrijke healing centers en therapeuten. Het is een stad van oude goden en nieuwe ‘goden’ en waar verschillende religies lijken samen te vloeien.

Jaap Rameijer heeft 17 jaar in Rennes-le-Château gewoond en heeft daar bijzondere ontdekkingen gedaan. Hij heeft er talrijke mensen rondgeleid, meest spirituele groepen en heeft vele boeken geschreven. En hij is ook diverse keren in Glastonbury geweest en heeft daar ook een boek over geschreven.

De toegangsprijs voor deze avond bedraagt € 10,- Voor meer informatie: www.in-zicht.nl. Stichting voor spirituele bewustwording ‘In-zicht’ organiseert sinds 1999, activiteiten over thema’s rondom persoonlijke bewustwording. Daarbij staat het verwerven van inzicht op spiritueel gebied centraal.