Goud voor SHELL turnster Sylvia

OUDEHASKE - Negen turnsters van Gymnastiekvereniging S.H.E.L.L. Oudehaske hadden 17 en 18 februari hun eerste plaatsingswedstrijd in Dokkum.

Zaterdag was Sanne Hovenga als eerste aan de beurt. Sanne liet op alle toestellen degelijke oefeningen zien en turnde stabiel. Ze bleef op balk staan met de radslag waar ze erg blij mee was. Ze werd beloond met een medaille voor haar vijfde plaats.

Daarna mochten Sarita Kooistra en Joy Oleri hun oefeningen laten zien. Sarita had niet echt haar dag, alle toestellen gingen wat moeizaam. Sarita eindigde alsnog op een keurige zesde plaats. Bij Joy gingen drie toestellen erg goed. Ze viel helaas twee keer van de balk, maar kreeg alsnog het brons omgehangen.

Eline van der Veer sloot deze dag af. Eline begon helaas met een val op vloer, maar liet daarna twee prima oefeningen zien op sprong en brug. Balk ging ook niet helemaal naar wens. Eline eindigde op een keurige elfde plaats.

Zondagochtend stond Chantal Muizelaar op de vloer. Ze startte op het onderdeel vloer waar ze maar liefst de eerste plaats op behaalde. Ook de toestellen sprong en brug gingen erg goed. Op balk moest ze helaas drie vallen incasseren, maar ze werd alsnog netjes vierde.

Vervolgens waren Femke van der Meulen en Sylvia Hogewerf aan de beurt. Femke turnt in de categorie jeugd E en liet op alle toestellen nette oefeningen zien. Femke eindigde op een vijfde plaats. Sylvia turnt in de categorie junior D en heeft op alle toestellen netjes en strak geturnd. Met maar liefst twee eerste plaatsen op de toestellen sprong en vloer kon ze zich twee vallen van balk permitteren en mocht ze het goud mee naar huis nemen.

Klaske Toering en Larissa van der Woude sloten de dag af. De dames komen uit in het hoogste niveau van het weekend Senior C. Klaske begon met een mooie sprong waar ze tweede op werd. Op de andere toestellen liet klaske degelijke oefeningen zien en eindigde als negende. Larissa komt uit voor Stânfries Gorredijk en maakt extra trainingsuren bij S.H.E.L.L. Ze turnt op brug hoge moeilijkheid en werd op dit toestel eerste. Ook op de andere toestellen liet ze prima oefeningen zien en eindigde op een prachtige tweede plaats.