Goud en twee keer brons voor CSC-turnsters in Dokkum

Joure - In Dokkum was afgelopen weekend de eerste van twee plaatsingswedstrijden voor wedstrijdgroep 5 (3e/4e divisie). Tijdens deze wedstrijd konden de dames zich plaatsen voor toestelfinales. Bovendien zijn de resultaten mede bepalend voor de doorstroming naar de Friese Kampioenschappen.

Zaterdagochtend beten de Pupillen 1 N3 netjes en overtuigend het spits af. Jennifer Kok werd 6e, Fenna Canrinus won het brons en Twirre Douma pakte goud. Direct daarna was het de beurt aan de Junioren F. De deelname was groot. Fleur Nieuwland eindigde knap als 13e, na drie jaar pauze van het turnen. Chantal Lenis werd 11e. Als laatste op de zaterdag was het de beurt aan Junioren en Senioren D. Britt Ferwerda liet wat punten liggen maar eindigde toch nog netjes als 6e bij de Senioren. Bij de Junioren was het deelnemersveld opvallend sterk. Freke de Lange turnde daarin vanwege een blessure niet alle toestellen. Anneke Veenema was in de race om een medaille maar eindigde vanwege een mindere sprong net naast het podium op een 4e plaats.

Zondags was het de beurt aan de rest van de Pupillen 1 N3. De meiden lieten zien zich goed te ontwikkelen. Carmen Yntema werd 9e, Yente Agricola 7e en Famke Meindertsma 6e. Bij de Senioren F waren de zenuwen flink aanwezig. Naarmate de wedstrijd vorderde namen deze af en eindigde Samantha Douma als 17e en werd Marleen Pool 12e. Als laatste kwamen Anniek Lolkema en Hieke Veenema in actie bij Junioren D en Nynke Smelting bij Jeugd E. De dames zaten aardig in de wedstrijd en turnden, ondanks wat foutjes, naar tevredenheid. Anniek werd 6e en Hieke eindigde net naast het podium op de 4e plek. Bij de Jeugd E won Nynke knap heb brons! Een mooie afsluiter van een geslaagd wedstrijdweekend waarin veel dames zich al wisten te plaatsen voor verschillende toestelfinales.