‘Help pake en beppe de vakantie door’!

Joure - Voorjaarsvakantie! En je hoeft je niet te vervelen, want Mar en Klif en Museum Joure hebben in de week van 27 februari tot 3 maart een programma vol leuke activiteiten.

Zo kun je met de boswachter van Staatsbosbeheer mee met de schemerexpeditie ‘Ganzen spotten langs ’t Sneekermeer’, een workshop landschap schilderen volgen in bos Elfbergen of mee met de spannende verhalentocht over de ‘Witte wyven in het Rysterbosk’ met oud-boswachter Goasse Hylkema. Bij alle activiteiten zijn je pake en beppe en/of je ouders ook van harte welkom.

Is het slecht weer of wil je liever binnen iets doen? Kom dan langs bij Bezoekerscentrum Mar en Klif en doe Quest! de kekke tabletroute over het Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân vol met leuke doe- en ontdekopdrachten. Braakballen pluizen bijvoorbeeld, een trechterbeker kleien, een stins bouwen, en nog veel meer leuks, ook voor pakes en beppes! Is het mooi weer en willen jullie gezellig samen buiten op pad? Haal dan een opdrachtenboekje voor één van de leuke natuur-ontdekpaden in de Gaasterlandse bossen!

Pakes, beppes of ouders kunnen gezellig meedoen aan de activiteiten of rondkijken in de tentoonstellingsruimtes van het bezoekerscentrum over de natuur- en cultuurhistorie van het Nationaal Landschap Zuidwest Friesland. En…kinderen van 4 t/m 12 jaar hebben in het kader van de actieweek ‘Help pake en beppe de vakantie door’ gratis toegang tot het gebouw op ‘vertoon’ van pake of beppe (of andere volwassene)! Het programma van de week is te vinden op www.marenklif.nl. Op de website vind je naast de activiteiten ook de kosten en de openingstijden. Voor alle activiteiten geldt dat opgave gewenst is. Aan een aantal activiteiten zijn kosten verbonden. Wacht niet te lang want vol=vol.

Museum Joure

Lekker speuren en je eigen Friese superheld(in) maken. Grutte Pier, Super Joura of …..? In de voorjaarsvakantie hoeven kinderen en (groot)ouders zich niet te vervelen, want Museum Joure pakt uit met een echte familie-activiteit. Start is een speurtocht naar typisch Friese spullen in het museum, alledaagse en bijzondere. En dan …. maken jullie samen een eigen (gemotoriseerde!) Friese superheld(in).

Help pake en beppe de vakantie door

De voorjaarsvakantie staat bij de Friese musea traditiegetrouw in het teken van de themaweek Help pake en beppe de vakantie door. Dit jaar met als thema Typisch Fries. Met zo’n thema weet maakmuseum Joure wel raad.

Educator Vera Damhuis vertelt: “In ons museum laten we zien hoe in Joure vroeger en nu allerlei spullen gemaakt werden, gewone en bijzondere, van koffie en thee tot klokken en boeken. Aan sommige van die spullen kun je heel goed zien dat ze in Friesland gemaakt zijn.” De kinderen en hun pakes en beppes (of ouders) beginnen het bezoek aan Museum Joure daarom met een echte speurtocht naar deze typisch Friese spullen.

Damhuis vervolgt: “En natuurlijk ga je ook lekker zelf aan de slag. Want ‘maken’ dat hoort bij Museum Joure. Met een motortje en allerlei andere materialen maak je je eigen Superheld(in). Dat is echt superleuk.” Natuurlijk is er een prijs voor de snelste Superheld(in), maar ook eentje voor de mooiste! Voor de jongste kinderen is er een fijne speelplek met minirobotjes.

Programma voorjaarsvakantie in Museum Joure

Van dinsdag 27 februari t/m vrijdag 3 maart zijn kinderen met hun pakes, beppes, ouders en andere volwassenen van harte welkom in Museum Joure. Op die dagen kun je van 13.30 tot 16.30 meedoen aan deze echte familie-activiteit.

Er geldt de normale entreeprijs voor volwassenen, kinderen mogen gratis naar binnen. Voor het maken van de Superheld(in) wordt € 5 materiaalkosten in rekening gebracht.