‘Soms moet je dingen gewoon doen’

Joure - ‘Soms moet je dingen gewoon doen’. Dat vindt Laura de Graaf (19) uit Joure. Zij doet mee aan de missverkiezing: Princess of Curves 2018. Een verkiezing voor meiden met een maatje meer.

Het is een nieuwe Missverkiezing. De eerste editie vindt plaats in Partycentrum ‘t Haske in Joure. Meiden met maat 40 en hoger maken kans op de titels Miss Curve Princess (16 tot en met 23 jaar) en Miss Curve Queen (24 tot en met 40 jaar).

Pesten

De missverkiezing is voor Laura een manier om het zelfvertrouwen weer op te bouwen. Jarenlang is ze gepest, waardoor ze onzeker werd. Het pesten heeft flinke littekens achtergelaten bij de jonge vrouw. Nu wil ze verder en kijkt ze vooruit. ,,Ik sta straks op die catwalk. Soms moet je dingen gewoon doen. En waarom zouden meiden met een maatje meer niet mooi kunnen zijn?’’

Catwalktraining

Haar vriend heeft de galajurk betaald. Samen gingen ze hier speciaal voor winkelen in Amsterdam. Een diep donkerblauwe kleur heeft de jurk. Ze heeft veel zin om het kledingstuk aan te trekken. De hakken die erbij horen, moeten nog worden ingelopen. ,,Ik moet het nog een beetje leren’’, lacht ze. ,,Gelukkig krijgen we nog catwalktraining en les in poseren. En we gaan ook oefenen voor de openingsdans.’’

Hartstichting

Bij de missverkiezing is een goed doel betrokken. De Hartstichting is onderdeel van de verkiezing. Mensen met een maatje meer hebben ook een grotere kans op hart- en vaatziektes’, zo redeneert de organisatie. De miss die zich het meeste/beste inzet om zoveel mogelijk geld in te zamelen zal hiermee de titel: Miss Curve Charity 2018 in de macht kunnen slepen.

Prijzen en titels

Laura dingt mee naar de titel samen met zes andere meiden. De hoofdprijs voor Miss Queen en Miss Princess zal, naast sjerp en kroon, bestaan uit een verblijf van twee nachten in een Bed and Breakfast in Noorwegen. Daarnaast zijn er subtitels te winnen. Zo is er Miss Popularity voor de vrouw die online de meeste stemmen weet te vergaren. Ook is er Miss Progress, voor de dame die de meeste vooruitgang heeft geboekt. Miss Photogenic is voor degene die het meest fotogeniek is en die het best luistert naar aanwijzingen van de fotografe. De fotografe zal ook bepalen wie deze titel wint.

Stemmen

Voor de andere titels kunnen de mensen stemmen via http://www.ferendum.com/nl/PID125629PSD76819. Het uitbrengen van de stem is gratis. Er zijn nog kaartjes te koop voor de finale op 14 april in ‘t Haske.

Tekst: Brenda van Olphen