Jouster edelsmid maakt sieraad voor Commissaris van de Koning Friesland

JOURE - In opdracht van Wagenborg Passagiersdiensten heeft LYAM edelsmeden uit Joure sieraden gemaakt voor de Commissaris van de Koning van Friesland, Arno Brok. Ook de voormalige Commissaris Joan Leemhuis-Stout kreeg een sieraad.

Dit voorjaar gaat onder de vlag van Wagenborg een nieuwe sneldienst varen tussen Holwerd en Ameland. De doop van het nieuwe schip heeft plaatsgevonden op 2 maart en is verricht door Brok en Leemhuis.

LYAM edelsmeden kreeg van Wagenborg de opdracht voor beiden een sieraad te ontwerpen als aandenken hieraan. Voor Joan Leemhuis is een broche gecreëerd in de vorm van een gestileerd schip op bewerkt zilver, dat golvend water symboliseert. Voor Arno Brok werd in dezelfde stijl een set manchetknopen vervaardigd. Beide sieraden zijn ontworpen door Lyanne Wold van LYAM. Zij maakt vaker sieraden voor bedrijven en overheidsinstellingen. Zo werd eerder een zilveren gemeentespeld voor De Fryske Marren ontworpen. LYAM edelsmeden heeft een atelier in de wijk Wyldehoarne in Joure-Noord.