Ingezonden brief | De bedrogen schaatser

Joure - Ik voel me zeer bedrogen door de gemeente. Achter mijn auto wordt afgelopen donderdag 1 februari aan de Swettepoelsterdyk een parkeerverbod geplaatst en meteen daarna gaan de bekeurders aan het werk om bekeuringen van € 104,- uit te delen.

De verhouding tussen de hoogte van de bekeuring en de overtreding is buiten alle proporties, omdat je daar in de verste verte niet denkt aan fout parkeren. Ik durf nu bijna niet meer over straat, want ik voel nu toch wel een crimineel. Waarschuwen komt blijkbaar niet in het woordenboek van de DFM voor. Blijkbaar is er wel iemand die kan bekeuren in plaats van naar de schaatsers toe te gaan om mede te delen dat de auto’s weg moeten. Als de situatie zodanig gevaarlijk was geweest, dan had de DFM de auto’s weg kunnen laten slepen, maar dat was dus niet het geval.

Blijkbaar heeft men bij de DFM alleen maar geld nodig en zag men in een opwelling veel geld aan de Swettepoelsterweg liggen door daar dat parkeerverbod neer te zetten. Afgelopen donderdag is het DFM dus gelukt om inwoners tegen zich in het harnas te jagen. Gelukkig hebben we binnenkort verkiezingen en de partij die er voor zorgt dat deze ondoordachte handeling wordt terug gedraaid kan mijn stem krijgen.

Wie is verantwoordelijke voor deze bestuurlijke dwaling? Het is de DFM wel gelukt om een prachtige schaatsmiddag te verpesten.

S. de Jong