Wandelen door het eeuwenoude Rysterbosk

Joure - Ga eropuit in de Friese natuur en geef je op voor deze wandelexcursie van It Fryske Gea in natuurgebied het Rysterbosk. Wanneer? Zaterdag 17 maart van 09.30 – 11.30 uur. Geniet van de prachtige natuur onder leiding van onze enthousiaste natuurgids Piter Dijkstra.

Interesse? Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00 uur) via www.itfryskegea.nl/eropuit of 0512 – 38 14 48. Deelname is voor leden van It Fryske Gea gratis, niet-leden betalen € 4,- (t/m 12 jaar € 2,-).

In de 17de eeuw werd het Rysterbosk door de adellijke familie De Wildt aangelegd. In eerste instantie werd het bos in barokstijl aangelegd en kenmerkte het zich door rechte lijnen. Het bos kreeg ook economische betekenis door het kappen van eikenhakhout. Er werd zelfs geprobeerd tabak te telen, maar dat mislukte. In de Tweede Wereldoorlog braken er donkere tijden aan voor het bos. Toen lanceerden de Duitsers vanuit het bos V2-rakketen richting Engeland. Ben je benieuwd naar deze bijzondere verhalen en de natuur in het Rysterbosk? Ga dan mee op deze wandelexcursie.

Opgave: uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00 uur) via www.itfryskegea.nl/eropuit of 0512 – 38 14 48

It Fryske Gea is de provinciale vereniging voor natuurbescherming in Fryslân. Zij heeft als doel bescherming, behoud en ontwikkeling van natuur, landschap en cultuurhistorisch erfgoed in Fryslân. De vereniging beheert momenteel meer dan zestig verschillende natuurgebieden - met een totale oppervlakte van ruim 20.000 hectare - verspreid over de hele provincie. In haar werk wordt de vereniging gesteund door circa 35.000 leden. Bezoek voor meer informatie de website www.itfryskegea.nl