Baby’s schoppen campagne GroenLinks in de war

JOURE - De campagnetijd voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart verloopt bij de afdeling van GroenLinks in De Fryske Marren dit keer iets anders dan normaal. Zowel fractievoorzitter Matthijs Sikkes - van den Berg als de nummer twee op de lijst Anne Merkuur verwelkomen in deze periode een eerste kind.

Matthijs en zijn partner adopteren hun zoontje uit Orlando in de Verenigde Staten. Hij is op 21 februari geboren. Zij zijn deze week vertrokken naar de VS om hun zoontje op te halen. Anne Merkuur en haar partner verwachten hun kind in de loop van deze maand. De campagne valt voor Mercuur grotendeels in haar verlofperiode.

Wegens de afwezigheid van hun beiden zal Ralph de Graaf (nummer 3 op de lijst) de honneurs waarnemen en de debatten gaan voeren namens GroenLinks. Ralph heeft als verkenner duurzame gebiedsontwikkeling jarenlange ervaring in de ruimtelijke ordening en veel kennis opgedaan in duurzame energie. In de vorige raadsperiode heeft hij bovendien twee jaar meegedraaid als GroenLinks-raadslid in de gemeente Weststellingwerf.

Lijsttrekker Sikkes - van den Berg: ,,Natuurlijk is het jammer dat ik nu de campagne moet missen, maar ik heb alle vertrouwen in onze nummer drie.”