Leerlingparlement laat stem horen in gemeentehuis

Joure - Leerlingraden van de 15 basisscholen van CBO Meilan kwamen donderdagochend bij elkaar in de raadszaal van het gemeentehuis van de Fryske Marren voor een ‘leerling-parlement’.

Iedere basisschool van CBO Meilan heeft een eigen leerlingraad, een vertegenwoordiging uit de scholen, bestaande uit gekozen leerlingen in een echte verkiezing. De leerlingraden zijn opgebouwd uit kinderen uit de groepen 5 tot en met 8 van de basisscholen.

De leerling-raden denken mee en adviseren de school op verschillende gebieden. Dat kan zijn in de keuze van meubilair, inrichting, methoden, inrichting van het plein en de aanschaf van (spel) materiaal. Bij dit leerling-parlement kregen de leerlingen uit de leerling-raden informatie van de wethouder Frans Veltman, de voorzitter college van bestuur van CBO Meilan, Eric Rietkerk en de directeur van basisschool De Tarissing, Simone Bakker. Ook presenteerden de leerling-raden zich aan elkaar en hebben hiervoor een dier bedacht wat het meest passend is bij de school waar ze vandaan komen.

CBO Meilan wil met deze dag de inbreng en invloed van de leerlingen op hun basisschool een duidelijke stem geven en daarmee de betrokkenheid en de keuze mogelijkheid van de leerlingen versterken. De basisschool periode is een belangrijke fase voor een kind - de start voor het latere leren wordt daar grotendeels gemaakt.