Kunstschaatstalent in voorstelling IJstijd Thialf

SINT NICOLAASGA - De achttienjarige Isabel de Ruig uit Sint Nicolaasga is op 25 maart te zien in de voorstelling IJSTIJD Thialf. Isabel is al vanaf november wekelijks op de ijsbaan aan het repeteren voor haar rol. “In de voorstelling speel ik de goede fee. Het mooie aan deze hoofdrol is dat ik een eigen solo mag schaatsen en dat is echt een uitdaging voor mij”, zo vertelt Isabel.

Naast Isabel doen ook de achttienjarige Cecil Lenis afkomstig uit Joure en de veertienjarige Eva Leenstra uit Vegelinsoord mee aan de voorstelling. Maar liefst 100 enthousiaste schaatsende én niet schaatsende deelnemers als acteurs, muzikanten en acrobaten zijn te zien in een kort en krachtig spektakel op het ijs. De ijshockeybaan wordt speciaal voor deze voorstelling omgetoverd tot een theater. De voorstelling IJSTIJD Thialf gaat over de ijsmeester van Thialf die zijn herinneringen deelt met het publiek en belandt in een bijzondere droomwereld vol fantasie. Aansluitend is er ‘DJ on Ice!’ voor de liefhebber die zelf nog even de schaatsen wil onderbinden.

Isabel en Cecil kunstschaatsen al vanaf hun vijfde jaar. In die elf jaar hebben ze bij Kunstschaatsclub Thialf het schaatsen al helemaal eigen gemaakt. “Kunstschaatsen is niet zomaar schaatsen. Het leuke is dat het zo’n diverse sport is met sprongen, pirouettes en bewegen op muziek. Het is een explosieve sport waar je veel voor moet trainen. Zelf train ik negen keer per week”, aldus Isabel. Dat ze talent heeft blijkt wel uit het feit dat Isabel dit jaar binnen het NK circuit uitkwam in de categorie junioren, het één na hoogste niveau van Nederland.

IJstijd Thialf is een initiatief van producenten Madelène van Beuzekom en Evert Haagsma, in het kader van Leeuwarden-Friesland 2018. ‘Iepen mienskip’ en ‘schaatsen’, beiden sterke begrippen die samensmelten op één van de bekendste locaties in Friesland; Thialf.

KCThialf is een vereniging die kinderen vanaf vier jaar uit heel Friesland de mogelijkheid biedt om op speelse wijze te leren kunstschaatsen. Het beoefenen en bevorderen van de kunstschaats sport staat voorop, zowel op wedstrijdniveau als op recreatief vlak, zoals het maken van een jaarlijkse schaatsshow waar de schaatsers in kunnen schitteren. KCThialf viert dit jaar haar eerste lustrum. In die vijf jaar is de club gegroeid naar ruim 50 leden die iedere week weer vol enthousiasme op de ijsbaan van Thialf zijn te vinden.

Op zondag 25 maart 2018 staat het te gebeuren en zal de voorstelling IJSTIJD Thialf om 16.00 uur en 20.00 uur te zien zijn in de ijshockeyhal van Thialf. Meer informatie en tickets via de kassa van Thialf of www.kcthialf.nl/ijstijd