Twee keer goud en twee maal zilver SHELL-turnsters

JOURE - Tien turnsters van Gymnastiekvereniging S.H.E.L.L. Oudehaske hadden dit weekend hun tweede plaatsingswedstrijd in Lemmer.

De dag begon vroeg voor Ilse Pekema, Fenne Agema, Femke Rosier, Rikst de Vries en Lysbert de Vries. Ilse (Pupil 2 D4) begon met een klein foutje op vloer, maar verbeterde zich op de toestellen brug en balk. Met de prijsuitreiking mocht Ilse het zilver in ontvangst nemen. Fenne, Femke, Rikst en Lysbert gingen de strijd aan in de categorie Pupil 1 D2. Rixt werd tweede op sprong en brug maar liet op de andere toestellen teveel punten liggen en werd negende. Voor Fenne was vloer het beste toestel, maar ook zij had ruzie met de balk. Fenne eindigde als zevende. Lysbert kwam op twee toestellen in de top drie en belandde uiteindelijk net naast het podium op de vierde plaats. Femke turnde een prachtige wedstrijd en eindigde op alle toestellen in de top vijf. Ze was de beste op vloer, maar ook de beste in het eindklassement, goud voor Femke.

In de tweede ronde stonden Maud Verschut, Fenna van der Brug en Elise Servaas op de vloer. Maud had door ziekte de eerste wedstrijd gemist en turnde haar eerste echte wedstrijd. Haar beste resultaat haalde ze op vloer en eindigde in een groot deelnemersveld op de 11e plaats. Net als de vorige wedstrijd turnde Fenna erg stabiel en netjes. Ze turnde op vloer een hoge moeilijkeheid en werd op dat toestel eerste. Fenna mocht bij de prijsuitreiking een zilveren medaille in ontvangst nemen. Elise had een valse start op brug maar herpakte zich daarna op de andere toestellen. Ook Elise was de beste op vloer. In het eindklassement werd ze zesde.

Senna Wisman en Norah Keijzer sloten deze dag af. Senna begon met een prima vloeroefening en zette deze lijn door op alle toestellen. Helaas net geen medaille voor Senna, ze eindigde net als de vorige wedstrijd als vierde. Norah heeft ter voorbereiding aan deze wedstrijd hard getraind, ze had één belangrijk doel; de koprol alleen op de balk doen. Dit heeft ze gehaald en ze bleef er ook nog op zitten. Met ook een eerste plaats op vloer en tweede op sprong zorgde Norah voor een enorme verassing: goud.