Film ‘Als stegen konden vertellen’ in doopsgezinde kerk

JOURE - De film ‘Als stegen konden vertellen’ over stegen aan de Midstraat in Joure, wordt zondagmiddag 25 maart opnieuw vertoond. De film begint om 14.00 uur.

Iedereen is van harte welkom in de doopsgezinde kerk van Joure, toegang is €7,50 inclusief een kopje koffie of thee. Opgeven kan tot zaterdag 24 maart via info@vriendenvanmuseumjoure.nl of via 06-13882218 / 06-55121931.

De Vlecke Joure kent vanouds vele stegen die druk bevolkt werden. De toegangen zijn vanuit de Midstraat nog duidelijk te zien. Sommige stegen zijn verdwenen of niet meer toegankelijk, maar een flink aantal is nog volop in gebruik. Over de geschiedenis daarvan en van een aantal bewoners zijn mooie verhalen te vertellen.

Het Histoarysk Wurkferbân Skarsterlân (HWS) heeft meerdere werkgroepen van bevlogen vrijwilligers, die onderzoek doen naar de geschiedenis van Skarsterlân. De stegenwerkgroep is ruim een jaar bezig geweest met het samenbrengen van oud en nieuw film- en fotomateriaal en de bijbehorende informatie. Dit is weergegeven in deze ‘stegenfilm’.

Het HWS is onderdeel van Museum Joure en is gehuisvest in het museum. Initiatiefnemer voor deze reprise van de film is de Vereniging Vrienden van Museum Joure. Naast de vrienden en vrijwilligers van het museum is ook het brede publiek van harte welkom.