Antoinette de Jong zonder schaatsteam

Rottum - ROTTUM - Na de World Cup finale, die dit weekend wordt gehouden in Minsk, houdt het schaatsteam Justlease.nl op te bestaan. Toen afgelopen weekend in Amsterdam de WK Allround werd verreden, ontstond er verwarring over het al dan niet stoppen van het team rondom Ireen Wust, waar ook Antoinette de Jong deel van uit maakt.In tegenstelling tot wat de directie in oktober 2017 vertelde, gaf men na het mondiale allround kampioenschap aan te overwegen om alsnog door te gaan met het team. Over het nieuws dat kopvrouw Ireen Wüst te oud zou zijn voor een voortzetting Team Justlease.nl ontstond veel consternatie. De sponsor heeft daarop alsnog besloten de steun aan het schaatsteam niet voor te zetten.

Rogier van Ewijk namens de directie: “Wij betreuren de commotie over het al dan niet doorgaan van sponsoring van onze kant en de negatieve beeldvorming die rondom Ireen Wüst is ontstaan." Volgens van Ewijk zou er sprake zijn van onvolledig nieuws dat zou hebben bijgedragen aan voorbarige en onjuiste conclusies.


Van Ewijk besluit: “We kijken met heel veel trots en plezier terug op de successen die we hebben kunnen faciliteren. De afgelopen tweeënhalf jaar hebben wij meerdere hoogtepunten beleefd, in het bijzonder de prestaties van onze atleten op de Olympische Spelen. Daar zijn wij iedereen dankbaar voor." Met het alsnog terugtrekken als geldschieter, moeten de Rottumse schaatsster Antoinette de Jong uitkijken naar een nieuwe schaatsploeg.