Haskerfjild motiveert kinderen om buiten te spelen

Basisschool It Haskerfjild in Joure heeft maandag een natuurpad op het plein geopend. Leerlinge Silke Bekhof mocht het lint doorknippen.

 

Het pad is aangelegd met behulp van de oud papier pakes en NL doet. De naam voor deze nieuwe speelplek is door een van de leerlingen bedacht. Al een langere tijd was de school op zoek naar de mogelijkheid tot een natuurpad op het plein waar de kinderen nog leuker en nog meer kunnen buitenspelen en buiten leren.

 

It Haskerfjild vindt buitenspel belangrijk en is steeds bezig met verbeteren en vernieuwen om zo de beste leerresultaten te behalen. Momenteel werkt de hele school aan het project "FF opladen". Daarin wordt stilgestaan bij een gezonde leefstijl, een gezonde school en goed voor jezelf zorgen. "FF opladen" doe je ook in het groen, op school bij het natuurpad

 

Remco Kraan bedacht samen met de leerlingenraad en de leerkrachten een mooi plan om met natuurlijk materialen een pad aan te leggen. De 300 kinderen van de school kunnen gebruik gaan maken van dit leuke Speeleiland.

 

 

Het meisje wat het lint doorknipt is: Silke Bekhof.