Maestro op 'e Jouwer

JOURE - Douwe Zwaga, Reitse Spanninga en ds. Christien Ferarri laten op 23 maart de batons zwaaien. Het drietal werkt mee aan een bijzonder concert van Muziekvereniging Concordia: Maestro op 'e Jouwer.

Concordia bestaat dit jaar 110 jaar. Dit jubileumjaar pakken ze het daarom anders aan. Het traditionele nieuwjaarsconcert is vervangen door de Maestro. Bekende Jousters Douwe Zwaga, Reitse Spanninga en ds. Christien Ferarri gaan samen met het A- en het B-orkest van Concordia voor een vakkundige jury hun talent voor het dirigeren laten zien. Daarnaast zijn de vaste dirigenten Lieuwe de Jong en Grietje Wuite van de partij om met de orkesten een aantal muziekstukken ten gehore te brengen.

Jouke de Vries is die avond de gastheer. Jouke en Concordia hebben een warme band met elkaar. Jouke is namelijk oprichter en ambassadeur van het goede doel Stichting Stamppotje (stichtingstamppotje.nl). Deze zet dagelijks maaltijden voor ongeveer 200 schoolkinderen van het Santosa project in Pamunugama, Sri Lanka op tafel. Bijzonder is dat ook meer dan 30 meervoudig gehandicapte kinderen dagelijks -naast onderwijs- een warme maaltijd krijgen. Net als bij eerdere concerten heeft Concordia zich ook bij dit concert verbonden aan dit goede doel.

Maestro op 'e Jouwer vindt vanaf 20:00 uur plaats in de evenementenhal van Joure.