Skarslach Open 8e editie

JOURE - In de week voor het toernooi was het nog even spannend of die maandag wel gestart kon worden. Het barre weer kon wel eens voor opdooi zorgen, maar gelukkig kon er vanaf de eerste wedstrijddag gespeeld worden.

Het Skarslach Open is uitgegroeid tot een populair toernooi dat steevast in week 10 van het jaar wordt gespeeld. Ook deze achtste editie was weer volledig volgeboekt, er kon geen speler meer bij. Iedereen heeft volop kunnen genieten en alle wedstrijden verliepen goed. Zoals gebruikelijk werd ook dit jaar weer een goed doel aan het toernooi gekoppeld. De opbrengst ging naar de Maarten van der Weijden Foundation voor onderzoek om kanker te bestrijden. Samen met een mooi sponsorbedrag van Rabobank Sneek-ZuidwestFriesland ging ruim 1200 euro naar dit goede doel. Zeven medewerkers van de bank doneerden hun budget van 100 euro. Sponsoren stelden niet alleen geld beschikbaar maar ook prijzen voor de verloting waarvan de opbrengst volledig ten goede komt aan de Foundation.

De uitslag:

HDA: 1e Bjorn de Roos en Uilke Tjeerdsma 2e Tom Brinks en Harm Timmer HDB: 1e Sander van Driesten en Gerwin Venema 2e Marcel Hoogeveen en Johan Nijdam HDC: 1e Marcel Fokke en Jeroen Idzinga 2e Peter Lievaart en Ebe-Jan vd Woude DDA: 1e Hammy Boersma-Breimer en Beitske Tymstra 2e Petra Engwerda en Anita Witteveen-van Berkum DDB: 1e Zusan Kromhout en Sanne Wuite 2e Mirthe Akkerman en Anja Boender DDC: 1e Elena de Boer en Helma Wind 2e Toos Luijk-Backx en Petra Toering-Ferdinands GDA: 1e Anton Boersma en Martine Vellema 2e Wim van Ginkel en Gennie van Ginkel GDB: 1e Arjan Huitema en Irene Tolhoek de Vries 2e Arie Kamperman en Riek Nauta GDC: 1e Robert vd Bend en Esther Bruinenberg 2e Douwe vd Meer en Lammy vd Meer GDD: 1e Aitze Hiemstra en Riemke Vierstra 2e Harry de Jong en Monica de Lange.