Met VrouwenPRAAT! beter Nederlands praten

JOURE - Goed Nederlands praten is nog niet zo makkelijk. Vooral als het Nederlands niet je moedertaal is. Daarom starten Bibliotheken Mar en Fean en Miks welzijn vanaf maandagmorgen 16 april met VrouwenPRAAT!: een praatgroepje voor vrouwen uit Joure en omgeving.

Tijdens de inburgering is er veel aandacht voor het Nederlands. Voor schrijven en lezen, en ook voor praten. Na de inburgering is het heel belangrijk om dit te blijven oefenen. Want als het Nederlands spreken moeilijk is, kan dit onzeker maken in contacten. Een kort gesprekje in de winkel, op het schoolplein of met de buren is dan meer spannend dan leuk. Bij VrouwenPRAAT! oefen je elke week, waardoor je steeds beter Nederlands durft te praten. Hierdoor krijg je meer zelfvertrouwen en dit maakt het contact met Nederlanders gemakkelijker. Een leuk gesprekje voeren met je buurvrouw, de juf op school of een kassière van de supermarkt wordt dan juist leuk. Door zo’n gesprekje kan zomaar een nieuwe vriendschap ontstaan. En misschien durf je door deelname aan VrouwenPRAAT! na een tijdje zelfs de stap naar een sportvereniging, een cursus of (vrijwilligers)werk te zetten.

Elke maandagmorgen bij Miks in Joure

VrouwenPRAAT! vindt vanaf 16 april elke maandagmorgen van 9 tot half 11 plaats bij Miks welzijn, Brugstraat 1 te Joure. Deelname aan VrouwenPRAAT! is gratis, alleen voor koffie en thee vragen we een kleine bijdrage. In dit groepje leer je steeds beter Nederlands praten, in een gezellige en veilige sfeer. Drie vriendelijke en geduldige vrijwilligsters helpen hierbij. Iedere vrouw kan op haar eigen niveau meedoen. Soms ga je met elkaar op excursie naar een organisatie, zoals de bibliotheek of een zorgcentrum voor ouderen.

Opgeven kan door een mailtje met de gegevens te sturen naar joure@digitaalhuis.frl. Of te bellen met de bibliotheek 0513-412086 of met Miks 0513-414593. Of loop binnen bij Miks of de bibliotheek, Merk 31 in Joure.