Kaartverkoop rockopera Tommy gestart

JOURE - Op 13, 14 en 15 september 2018 speelt een Friese versie van de legendarische rockopera van The Who in Park Heremastate. Een unieke rockopera op een unieke locatie. Het muzikale spektakel is ontwikkeld in het licht van Culturele Hoofdstad 2018 met steun van gemeente De Fryske Marren. De kaartverkoop voor de rockopera Tommy is gestart. De kaarten zijn te bestellen via www.rockoperatommyjoure.nl.

 

In Park Heremastate te Joure met het schitterende openluchttheater is de plek waar op 13, 14 en 15 september aanstaande de rockopera Tommy opgevoerd wordt. Onder leiding van regisseur Rieneke de Haan wordt de rockopera Tommy als 360 graden spektakel in het park in Joure gebracht.

 

Tommy een verhaal van toen en nu

Tommy is een film uit 1975 gebaseerd op de rockopera Tommy die in 1969 werd uitgebracht door de Britse rockband The Who. Dit verhaal van Tommy wordt letterlijk naar het heden gehaald. Een tijdloos verhaal wat van toepassing is op ons allemaal en precies weet te vertellen wat ons in het dagelijks leven bezig houdt als het gaat om geloof, hoop en liefde. De vele oorlogen en misstanden in de wereld worden aangesneden en gespiegeld aan de bezoekers.

Productie Tommy

Peter Sijbenga heeft een Friese vertaling van de rockopera Tommy gemaakt. De muzikale arrangementen van de talloze internationale hits zoals: See me, feel me, touch me en Pinball Wizard, zijn van de hand van Arjan Kiel en Willem Aukema. Stichting 8501INDIE, een stichting ter promotie van de popcultuur in Joure en omstreken, en Big Band Cue spelen een grote rol bij de muzikale uitvoering van Tommy. De hoofdrol van Tommy is voor Theun Plantinga, bekend van Theun speelde in een reeks succesvolle landelijke tours en tv producties, zoals: ‘De kleine kapitein’, ‘Achtste groepers huilen niet’ (winnaar Musicalworld Award) en ‘Tina de musical’.