Guilty en healthy pleasures bij Your best friend

JOURE Naast de Rooms-katholieke kerk in Joure is het vanaf 27 maart goed vertoeven bij Your best Friend. Aan de Pastorielaan 2, in het voormalige pand van handwerkwinkel Ajoure, zit nu de eetgelegenheid van Elisabeth Dijkstra (31) en Myrthe van Hes (28).

De jonge ondernemers brengen in hun café de grote stad naar de Vlecke. Klinkende drankjes als ‘t roze famke en Unicorn freak shake staan op het menu naast de proeverijen, wafels, tosti’s, stamppotten, pannenkoeken, borrelhapjes en lunch in tapasvorm.

,,In Amsterdam zijn dit soort cafés steeds gewoner’’, zegt Dijkstra. Samen met haar collega kwam ze voor haar werk regelmatig in de stad en deed hier inspiratie op. Van Hes: ,,We hadden het er regelmatig over om iets voor onszelf te beginnen, maar het kwam er steeds niet van. Totdat een vriendin ons wees op een Facebookadvertentie waarin jonge ondernemers werden gevraagd. Ze wilden graag in dit pand horeca hebben.’’

De twee besloten te reageren en mochten hun plannen uitvoeren. Belangrijk was dat alles dat uit de keuken komt, Instagramwaardig is. Daarom hebben ze roze, groen en blauw gekleurde broodjes en freaky milkshakes. ,,Het is een mix van guilty en healthy pleasures’’, zegt Van Hes. ,,Mensen zijn tegenwoordig bezig met gezondheid, healthy dingen.’’ Ook kunnen gasten hier terecht voor glutenvrij, vegan en suikervrij eten en drinken. De taartjes komen bij een bakkerij uit Rotterdam vandaan. Ook voor een goede kop thee met een lekkernij kunnen mensen bij Your best friend terecht.

Your best friend is geopend van dinsdag tot en met donderdag van 9.00 uur tot 17.30 uur en op vrijdag en zaterdag van 9.00 uur tot 21.30 uur. In de zomermaanden openen ze de deuren ook op zondag.