Volop huldigingen voor Antoinette de Jong

ROTTUM - - Sinds de terugkomst uit het Zuid-Koreaanse Peyongchang rolt Antoinette de Jong van de ene plichtpleging in de andere. Vanuit het vliegtuig op Schiphol ging de reis van De Jong rechtstreeks naar het Olympisch Stadion in Amsterdam voor een grote huldiging op de Coolste Baan.Daarnaast waren er bijvoorbeeld ook nog schaatsclinics om andere sportievelingen op het ijs schaatstips te geven. En dan was er natuurlijk tussendoor ook nog de WK Allround en de afsluiting van het wereldbekerseizoen in Minsk, waar de winnares van Olympish ziver en brons de World Cup op de 3000/5000 meter mee naar huis nam.

Donderdag werd Antoinette de Jong met collega Olympiërs uitbundig in het zonnetje gezet in Heerenveen. In het publiek stonden, onder begeleiding van de feestelijke klanken van De Glasblazers, haar ouders evenals hun dochter te genieten van het eerbetoon dat haar ten beurt viel.

Even de ontspannen rust van een vakantieperiode lonkt, maar niet voordat de 22-jarige Rottumse vandaag nog aanklopt bij Paleis Noordeinde. Daar worden de medaillewinnaars samen met de coaches, trainers en begeleiders van de Spelen in Peyongchang door Koning Willem-Alexander, Koningin Maxima en Prinses Margriet nogmaals in het zonnetje zullen worden gezet.