Nynke Laverman zingt Wereldmuziek in Hege Fonnen

Lemmer - In de theaterzaal van De Hege Fonnen treedt de Friese zangeres Nynke Laverman op. Samen met multi-instrumentalist Sytze Pruiksma (marimbo, piano, dulcimer, percussie) en Geneviève Verhage (cello) brengen ze liedjes van verschillende albums.

Onlangs zong ze tijdens de opening van Leeuwarden Culturele Hoofstad het nummer ‘Seis Oere Thús’. Dat onlangs samen met echtgenoot Sytze Pruiksma en ‘Fuse’ uitgevoerd werd in het programma Podium Witteman.


Nynke Laverman veroverde Nederland in één klap met haar Friese Fado en haar magische, Friese uitvoering van Leonard Cohen’s ‘Hallelujah’. Haar muziek kenmerkt zich door een volstrekt eigen geluid waarin melancholie, poëzie en de Friese taal samenkomen. Integer, authentiek en intens. Haar inspiratie haalt ze uit verschillende hoeken van de wereld. Ze zwierf door Portugal, Mexico, Cuba en door Mongolië, waar ze bij een nomadenfamilie verbleef. Voor dit laatste album (Nomade) ontving ze een Edison. In wat ze doet staat Nynke voor de kracht van diversiteit.


Ze is ambassadeur van het Wereld Natuur Fonds en is o.a. betrokken bij het project ‘Celebrating Diversity’ van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018. “Diversiteit in natuur, mensen, culturen, talen, ideeën, is de sleutel tot overleving op de lange termijn en tot een fijne, gezonde leefomgeving überhaupt. Dat is één van de redenen waarom ik bewust kies voor het Fries als zangtaal, om te laten horen wat we in dit land rijk zijn, vaak zonder het zelf te beseffen.”


Zaterdag 24 Maart in Theater De Hege Fonnen (Lemmer).                                                

 

Aanvang 20.00 uur. Entree: € 18,00 incl. pauzedrankje.  www.nynkemusic.com