Fiets- en tuiniermaatjes gezocht

DFM - Bij Punt Twa kan iedereen terecht met vragen op het gebied van vrijwillige inzet, mantelzorgondersteuning en voor het invullen van (lastige) formulieren.

Punt Twa is gevestigd in Joure, Lemmer en Balk. In Joure is dit bij Miks Welzijn aan de Brugstraat 1, geopend op dinsdag en donderdag van 9:00 - 14:00 uur. Men kan vrijblijvend binnenlopen voor informatie en advies.

Punt Twa biedt de volgende vrijwilligersvacatures aan:

Actieve buddy gezocht- Heb jij wat tijd over in de week en wil je graag echt iets betekenen voor een ander? Dan is dit misschien een leuke taak voor jou. Hetty heeft een visuele beperking en heeft een geleide hond. Helaas gaat deze hond de komende week met ‘pensioen’ en dat betekent dat ze een half jaar moet wachten op een nieuwe hond. We zoeken een gezellige buddy die samen met haar boodschappen kan doen, af en toe met haar mee wil gaan naar het ziekenhuis als er onderzoeken nodig zijn, en gezellig met haar activiteiten wil ondernemen. Op donderdagavond rijdt ze paard in Beetsterzwaag en dit zou ze dolgraag blijven doen. Heb jij tijd om op donderdagavond haar op te halen en weer thuis te brengen? Er staat een vergoeding van 0.19 cent per kilometer tegenover.

Fietsmaatje- Ben je graag buiten met het mooie weer en vind je het leuk om met de fiets de omgeving te verkennen? Dan zijn wij misschien wel opzoek naar jou. Voor een 60-jarige man uit Sint Nicolaasga zijn is Punt Twa opzoek naar iemand die met mooi weer samen met hem wil fietsen. Meneer fietst zelfstandig, maar mist gezelschap tijdens de fietstochtjes. Tijden en frequentie zijn in overleg en afhankelijk van het weer.

Fiets- en/of tuinier maatje- Houd jij van fietsen en(of) tuinieren en heb je wat tijd over? Dan zijn we op zoek naar jou! Als het mooi weer is zou deze 55-plusser er heel graag er even op uit trekken: even een stukje fietsen, het dorp even in, om vervolgens na het fietsen nog even te genieten van een kopje thee of koffie (in de tuin). Ook tuinieren zou een leuke afwisseling zijn. Samen aan de slag, omdat het alleen even niet lukt, en het samen veel gezelliger is. Afspraken kunnen gemaakt worden in overleg.

Bent u nieuwsgierig naar deze of andere vrijwillige vacatures? Neem dan contact op met Punt Twa, telefoon: 0513-414593 of via email: joure@punttwa.nl. Voor meer informatie kunt u ook een kijkje nemen op de website www.punttwa.nl.