Ontmoeten doet bewegen voor mantelzorgers

JOURE - Ontmoeten doet bewegen. Op donderdagmiddag 5 april houdt Miks welzijn in samenwerking met het Sociaal Wijkteam ontmoeten doet bewegen voor mantelzorgers en degene voor wie zij zorgen uit de hele Fryske Marren. De activiteit staat in het teken van ontmoeten, samen bewegen en gezelligheid.

De middag vindt plaats op het terrein van Tennis Vereniging Joure. Samen met de persoon waarvoor de mantelzorger zorg draagt, kunnen deelnemers bewegen onder professionele begeleiding. Bij het programma zijn onder andere Haantjes Motus en TV Joure betrokken. Er wordt rekening gehouden met verschillende beperkingen. Jong en oud kan meedoen op zijn/haar niveau. De middag wordt geopend met een koffie en thee en afgesloten met soep en broodjes.

Via een brief zijn mantelzorgers en zorgvragers vanuit Miks welzijn en gemeente De Fryske Marren uitgenodigd voor (gratis) deelname aan deze sportieve middag. Aanmelden kan tot uiterlijk donderdag 29 maart door een email te sturen aan Lonneke Post via LPost@miks-welzijn.nl.

Ontmoeten doet bewegen is een initiatief van de beweegcoaches Miks welzijn in samenwerking met mantelzorgondersteuning (Punt Twa) en het Sociaal Wijkteam DFM. De activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door ondersteuningsgelden van MEE Friesland, om aangepaste vormen van bewegen onder de aandacht te brengen en mogelijk te maken.